Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közde Patlıcan Salatası
Közde Patlıcan Salatası
Pratik Közde Patlıcan Salatası Tarifi

Malzemeler:
2 büyük patlıcan
1/3 bardak zeytinyağı
1/3 bardak limon suyu
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı)
1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Patlıcanları doğrudan plaka veya  kömür ızgarası ateşi  üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır. Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın. Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın). Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın. Üstünü ince kıyılmış maydanoz, Etrafına salatalık dilimleri de konabilir.


 


Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri