Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közde Patlıcan Salatası
Közde Patlıcan Salatası
Pratik Közde Patlıcan Salatası Tarifi

Malzemeler:
2 büyük patlıcan
1/3 bardak zeytinyağı
1/3 bardak limon suyu
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı)
1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Patlıcanları doğrudan plaka veya  kömür ızgarası ateşi  üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır. Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın. Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın). Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın. Üstünü ince kıyılmış maydanoz, Etrafına salatalık dilimleri de konabilir.


 


Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri