Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk salatası
Izgara tavuk salatası
Pratik Izgara tavuk salatası Tarifi

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
180 gr dilimlenmiş tavuk göğsü
30 gr zeytinyağı
1 dal biberiye otu
5 gr kırmızı pul biber
1 dal taze kekik
90 gr mesculen (Akdeniz yeşilliği)
30 gr permesan peyniri (dilimli)
50 gr kokteyl domates
80 gr truf aromalı hardal sos
15 gr kroton ekmeği

 

Hazırlanışı: Tavuklar yağlanmış ızgarada 4-5 dakika pişirilir. Izgara yoksa teflonda da bu pişirme işlemi yapılabilir. Tavuklar ızgarada pişirildikten sonra her yerde kolayca bulunabilen Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirilir. Kenarlarına kokteyl domatesler konulur.  Etrafına dilimlenmiş permesan peyniri dizilir. Üzerine sos dökülür. Üzerine dekor amaçlı kroton ekmeği yerleştirilir.

 

Sosun hazırlanışı: mayonez, limonsuyu, safran, tane kırmızı biber ve karabiber iyice karıştırılır. Akıcı kıvam limonsuyu ile ayarlanır.

 

Aşçının notu: Tavuk, zeytinyağı, limonsuyu, biberiye otu, pul biber, tuz karabiber karışımıyla bir buçuk iki saat önceden marine edilirse daha lezzetli olur.
 


Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri