Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk salatası
Izgara tavuk salatası
Pratik Izgara tavuk salatası Tarifi

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
180 gr dilimlenmiş tavuk göğsü
30 gr zeytinyağı
1 dal biberiye otu
5 gr kırmızı pul biber
1 dal taze kekik
90 gr mesculen (Akdeniz yeşilliği)
30 gr permesan peyniri (dilimli)
50 gr kokteyl domates
80 gr truf aromalı hardal sos
15 gr kroton ekmeği

 

Hazırlanışı: Tavuklar yağlanmış ızgarada 4-5 dakika pişirilir. Izgara yoksa teflonda da bu pişirme işlemi yapılabilir. Tavuklar ızgarada pişirildikten sonra her yerde kolayca bulunabilen Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirilir. Kenarlarına kokteyl domatesler konulur.  Etrafına dilimlenmiş permesan peyniri dizilir. Üzerine sos dökülür. Üzerine dekor amaçlı kroton ekmeği yerleştirilir.

 

Sosun hazırlanışı: mayonez, limonsuyu, safran, tane kırmızı biber ve karabiber iyice karıştırılır. Akıcı kıvam limonsuyu ile ayarlanır.

 

Aşçının notu: Tavuk, zeytinyağı, limonsuyu, biberiye otu, pul biber, tuz karabiber karışımıyla bir buçuk iki saat önceden marine edilirse daha lezzetli olur.
 


Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri