Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk salatası
Izgara tavuk salatası
Pratik Izgara tavuk salatası Tarifi

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
180 gr dilimlenmiş tavuk göğsü
30 gr zeytinyağı
1 dal biberiye otu
5 gr kırmızı pul biber
1 dal taze kekik
90 gr mesculen (Akdeniz yeşilliği)
30 gr permesan peyniri (dilimli)
50 gr kokteyl domates
80 gr truf aromalı hardal sos
15 gr kroton ekmeği

 

Hazırlanışı: Tavuklar yağlanmış ızgarada 4-5 dakika pişirilir. Izgara yoksa teflonda da bu pişirme işlemi yapılabilir. Tavuklar ızgarada pişirildikten sonra her yerde kolayca bulunabilen Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirilir. Kenarlarına kokteyl domatesler konulur.  Etrafına dilimlenmiş permesan peyniri dizilir. Üzerine sos dökülür. Üzerine dekor amaçlı kroton ekmeği yerleştirilir.

 

Sosun hazırlanışı: mayonez, limonsuyu, safran, tane kırmızı biber ve karabiber iyice karıştırılır. Akıcı kıvam limonsuyu ile ayarlanır.

 

Aşçının notu: Tavuk, zeytinyağı, limonsuyu, biberiye otu, pul biber, tuz karabiber karışımıyla bir buçuk iki saat önceden marine edilirse daha lezzetli olur.
 


Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri