Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hellim peynirli Akdeniz salatası
Hellim peynirli Akdeniz salatası
Pratik Hellim peynirli Akdeniz salatası Tarifi

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Malzemeler:
15 gr kiraz domates
15 gr havuç
20 gr ceviz
60 gr meskulin
3 dilim hellim peyniri
yarım portakal (elma dilim)
yarım greyfurt (elma dilim)
3 çay kaşığı zeytinyağı
20 gr akdeniz yeşilliği
40 gr avokado
1 çay kaşığı bal
yarım elma
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı sıkılmış portakal suyu

Hazırlanışı: Akdeniz yeşillikleri bir kaba konulur. Portakal ve limon suyu, zeytinyağı, havuç ilave edilip karıştırılır. Bu malzemeler, servis edilecek kaseye konulur. Başka bir kasede portakal, greyfurt, elma, kiraz domatesler karıştırılarak yeşilliğin üzerine yerleştirilir. Bal,ceviz ve avokadoyu bir kapta karıştırılarak, yeşilliğin üzerine ilave edilir. Son olarak yağda kızartılan hellim peynirlerini ilave edilerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu salatayı istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz. Diyet yapanlar, formunu korumak ve forma girmek isteyenler için kalorisi az bir salata.


 


Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri