Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hardal soslu ısırgan salatası
Hardal soslu ısırgan salatası
Pratik Hardal soslu ısırgan salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 demet ısırgan otu
sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın. Suyu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sos için krema, hardal, nar ekşisi, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Isırgan otunun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Aşçının notu: Isırgan otunu ayıklarken eldiven kullanın. Isırganı semt pazarlarında bulabilirsiniz.


Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Oktay Usta'nın tarifi

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri