Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hardal soslu ısırgan salatası
Hardal soslu ısırgan salatası
Pratik Hardal soslu ısırgan salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 demet ısırgan otu
sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın. Suyu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sos için krema, hardal, nar ekşisi, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Isırgan otunun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Aşçının notu: Isırgan otunu ayıklarken eldiven kullanın. Isırganı semt pazarlarında bulabilirsiniz.


Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri