Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hardal soslu ısırgan salatası
Hardal soslu ısırgan salatası
Pratik Hardal soslu ısırgan salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 demet ısırgan otu
sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın. Suyu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sos için krema, hardal, nar ekşisi, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Isırgan otunun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Aşçının notu: Isırgan otunu ayıklarken eldiven kullanın. Isırganı semt pazarlarında bulabilirsiniz.


Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri