Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hardal soslu ısırgan salatası
Hardal soslu ısırgan salatası
Pratik Hardal soslu ısırgan salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 demet ısırgan otu
sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın. Suyu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sos için krema, hardal, nar ekşisi, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Isırgan otunun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Aşçının notu: Isırgan otunu ayıklarken eldiven kullanın. Isırganı semt pazarlarında bulabilirsiniz.


Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri