Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hardal soslu ısırgan salatası
Hardal soslu ısırgan salatası
Pratik Hardal soslu ısırgan salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 demet ısırgan otu
sos için: 2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın. Suyu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sos için krema, hardal, nar ekşisi, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Isırgan otunun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Aşçının notu: Isırgan otunu ayıklarken eldiven kullanın. Isırganı semt pazarlarında bulabilirsiniz.


Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri