Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk salatası
Aşk salatası
Pratik Aşk salatası Tarifi

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Malzemeler: 1kişilik
50 gr mozzerella peyniri
80 gr tavuk fileto
20 gr dolma fıstık
10 gr jülyen sebze(havuç, salata,kırmızı biber)
20 gr şeftali
40 gr sarı kırmızı dolmalık biber
40 gr avokado
25 gr kuşkonmaz
30 gr çeri domates
70 gr akdeniz yeşillikleri
sos için: balsamik sirke
portakal suyu
közlenmiş kırmızı biber
kişniş
taze kekik
ayçiçek yağ
tuz, su
soğan

Hazırlanışı: Bir tavada veya ızgarada tavukları kızartın. Daha sonra büyük bir kabın içerisinde akdeniz yeşillikleri, kıvırcık, 5 adet çeri domatesi doğrayıp salatanın içine koyun. Dolmalık sarı kırmızı biberi doğrayın. Avokadoyu, kuşkonmazı zeytinyağı,tuz ve karabiberle marine edin. Doğranmış biberleri, çeri domatesleri, akdeniz yeşilliklerini dolma fıstığını hepsini iyice karıştırın, sosunu ilave ederek servis edeceğiniz kaseye boşaltın. Üüzerine tavuk filetoları dizerek koyun. Daha sonra avokado, kuşkonmazı ev mozzerela peyniri (kalp şeklinde çıkartarak) salatanın üzerine şekil vererek koyun.


Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri