Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Üç Katlı Salata
Üç Katlı Salata
Pratik Üç Katlı Salata Tarifi

Malzemeler: (8 Kişilik)
1 Büyük Atom Salata
1 Demet Taze Soğan
500 gr Mayonez
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
450 gr Bezelye (dondurulmuş)
350 gr Kaşarpeyniri
400 gr Pastırma
 
 
Hazırlanışı:
Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.
Mayonezi zeytinyağı ile birlikte bir kaseye alıp çırpın. Ardından salatanın üzerine dökün ve bir bıçakla üzerini düzeltin.
Dondurulmuş bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine serpin. Peyniri rendenin iri kısmı ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
Pastırmayı yağsız bir tavada hafifçe kızartın. Bir mutfak haylusunun üzerine alıp yağını çektirin. Pastırma dilimlerini peynirin üzerine yerleştirin. Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat buzdolabında bekletin.
Yoğurtlu alternatif
Salatayı daha hafif hazırlamak isteyenler mayonez yerine yoğurt kullanabilirler. 500 gr light yoğurdu iyice çırpıp ardından tarifi aynen uygulayın. Kilo sorunu olmayanlar süzme yoğurt da kullanabilirler. Süzme yoğurt daha fazla kalori içerir ama daha yoğun olduğundan kullanılmaya elverişlidir. Ayrıca bir iki diş sarmısak da ilave edebilirsiniz. Böylece salatanız daha hoş bir tat alır.
 

maksimum.com


Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri