Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dil Salatası
Dil Salatası
Pratik Dil Salatası Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
Salata:
250 gr Küçük Taze Fasulye (kılçıkları ayıklanıp haşlanmış)
750 gr Haşlanmış Dil (1,5 cm'lik küpler halinde kesilmiş)
125 gr Küçük Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
6 Küçük Kırmızı Turp (ayıklanıp ince dilimlenmiş)
2 Taze Soğan (ince kıyılmış)

Sosu:
250 gr Acı Krema (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Dereotu (ince kıyılmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Keskin bir bıçakla, taze fasulyeleri kabaca doğrayıp, büyük bir salata kasesine koyunuz. Öteki salata malzemelerini de ekleyip, bir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede sos malzemesini tahta kaşıkla iyice karıştırınız. Sosu, salata kasesindeki malzemenin üstüne döküp, iki büyük kaşıkla karıştırınız.
Salatayı buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servis ediniz.

maksimum.com
 


Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri