Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ciğer Beyaz Şaraplı
Ciğer Beyaz Şaraplı
Pratik Ciğer Beyaz Şaraplı Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Un
60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Arpacık Soğanı (kıyılımış)
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
200 gr Kırmızı Şarap (1 su bardağı)
 
Hazırlanışı:
Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.
Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz.
Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarmısağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz.
Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kizartınız. Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz. Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz. Şarabı tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız.
Tavayı ateşten alınız. Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz.


Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri