Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ciğer Beyaz Şaraplı
Ciğer Beyaz Şaraplı
Pratik Ciğer Beyaz Şaraplı Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Un
60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Arpacık Soğanı (kıyılımış)
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
200 gr Kırmızı Şarap (1 su bardağı)
 
Hazırlanışı:
Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.
Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz.
Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarmısağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz.
Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kizartınız. Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz. Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz. Şarabı tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız.
Tavayı ateşten alınız. Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz.


Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri