Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyin Tava
Beyin Tava
Pratik Beyin Tava Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
4 Kuzu Beyni (haşlanmış)
3 Yumurta
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar yada Gravyer Peyniri
1/2 Su Bardağı Un
3/4 Su Bardağı Rafine Yağ
1 Kahve Kaşığı Tuz 1/2 Kahve Kaşığı Karabiber
 
Hazırlanışı:
Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.
Haşlanmış beyinlerin her birini 4'er parça halinde kesiniz. Tuz ve biberi üstüne serptikten sonra rendelenmiş peynire iyice bulayınız.
Orta boy bir kapta yumurtaları iyice çırpınız. Beyinleri önce una, sonra da yumurtaya buladıktan sonra kızgın tavada 4 dakika alt-üst ederek kızartınız. Beyinleri servis tabağına alarak sıcak sıcak servis ediniz.


Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri