Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Böbrek ve Ciğer Şiş
Böbrek ve Ciğer Şiş
Pratik Böbrek ve Ciğer Şiş Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış)
500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber
 
Hazırlanışı:
Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.
Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kırmızı şarabı, kekiği, tuzu ve biberi karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz.
Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız.
Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız. Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız şaraplı karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz.


Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri