Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Böbrek ve Ciğer Şiş
Böbrek ve Ciğer Şiş
Pratik Böbrek ve Ciğer Şiş Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış)
500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber
 
Hazırlanışı:
Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.
Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kırmızı şarabı, kekiği, tuzu ve biberi karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz.
Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız.
Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız. Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız şaraplı karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz.


Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri