Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Salep
Salep
Pratik Salep Tarifi

Malzemeler:

Salep (2 tatlı kaşığı - 10 gram)
Şeker (2,5 yemek kaşığı - 25 gram)
Süt (4 su bardağından biraz az - 750 gram)
Tarçın ya da zencefil

Hazırlanışı: Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Karışıma azar azar soğuk süt ekleyerek ezin. Kısık ateşte, karıştararak koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Fincanlara boşaltıp üzerine tarçın serperek servis yapın. İsteğe göre üzerine zencefil dökerek de servis edebilirsiniz.


Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri