Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Salep
Salep
Pratik Salep Tarifi

Malzemeler:

Salep (2 tatlı kaşığı - 10 gram)
Şeker (2,5 yemek kaşığı - 25 gram)
Süt (4 su bardağından biraz az - 750 gram)
Tarçın ya da zencefil

Hazırlanışı: Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Karışıma azar azar soğuk süt ekleyerek ezin. Kısık ateşte, karıştararak koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Fincanlara boşaltıp üzerine tarçın serperek servis yapın. İsteğe göre üzerine zencefil dökerek de servis edebilirsiniz.


Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri