Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tatlı Aşk Tatlı Aşk
Pratik Tatlı Aşk Tarifi

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...


Crema Catalana Crema Catalana
Pratik Crema Catalana Tarifi

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...


Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Pratik Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması Tarifi

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...


Hurmalı ve çikolatalı puding Hurmalı ve çikolatalı puding
Pratik Hurmalı ve çikolatalı puding Tarifi

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.


Meyve soslu haytayla Meyve soslu haytayla
Pratik Meyve soslu haytayla Tarifi

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.


Kahveli krem karamel Kahveli krem karamel
Pratik Kahveli krem karamel Tarifi

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..


Güllaç Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.


Çikolatalı Sufle Çikolatalı Sufle
Pratik Çikolatalı Sufle Tarifi

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.


Kolay Kazandibi Kolay Kazandibi
Pratik Kolay Kazandibi Tarifi

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.


Krem Karamel Krem Karamel
Pratik Krem Karamel Tarifi

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.


Muhallebi Muhallebi
Pratik Muhallebi Tarifi

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.


Sakızlı Tavukgöğsü Sakızlı Tavukgöğsü
Pratik Sakızlı Tavukgöğsü Tarifi

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.


Pekmezli Muhallebi Pekmezli Muhallebi
Pratik Pekmezli Muhallebi Tarifi

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.


Üzümlü Fırın Sütlaç Üzümlü Fırın Sütlaç
Pratik Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.


Limonlu Puding Limonlu Puding
Pratik Limonlu Puding Tarifi

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.


Güllaç Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.


Bisküvili soğuk pasta Bisküvili soğuk pasta
Pratik Bisküvili soğuk pasta Tarifi

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.


Bisküvili muhallebi Bisküvili muhallebi
Pratik Bisküvili muhallebi Tarifi

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.


Bademli muzlu muhallebi Bademli muzlu muhallebi
Pratik Bademli muzlu muhallebi Tarifi

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.


Karamelli hülyalı muhallebi Karamelli hülyalı muhallebi
Pratik Karamelli hülyalı muhallebi Tarifi

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.


Güllaç Pişekar Güllaç Pişekar
Pratik Güllaç Pişekar Tarifi

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.


Yalancı keşkül Yalancı keşkül
Pratik Yalancı keşkül Tarifi

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.


Sütlaç Sütlaç
Pratik Sütlaç Tarifi

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.


Supangle Supangle
Pratik Supangle Tarifi

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.


Çilek toplu muhallebi Çilek toplu muhallebi
Pratik Çilek toplu muhallebi Tarifi

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.


Sütlü portakal tatlısı Sütlü portakal tatlısı
Pratik Sütlü portakal tatlısı Tarifi

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.


Kupta soğuk tatlı Kupta soğuk tatlı
Pratik Kupta soğuk tatlı Tarifi

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.


Kayısılı muhallebi Kayısılı muhallebi
Pratik Kayısılı muhallebi Tarifi

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.


Kayısı soslu yaz tatlısı Kayısı soslu yaz tatlısı
Pratik Kayısı soslu yaz tatlısı Tarifi

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.


Yaz tatlısı Yaz tatlısı
Pratik Yaz tatlısı Tarifi

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.


İrmik tatlısı İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.


Keşkül Keşkül
Pratik Keşkül Tarifi

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.


Kazandibi Kazandibi
Pratik Kazandibi Tarifi

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.


Çikolata ve kayısılı mus Çikolata ve kayısılı mus
Pratik Çikolata ve kayısılı mus Tarifi

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri