Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yaz tatlısı
Yaz tatlısı
Pratik Yaz tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 kg süt
4 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
bir tutam toz zencefil
bir tutam toz safran
yarım kg yeşil erik

Hazırlanışı: Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin. Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Zencefil ve toz safran ekleyin. Sürekli çırparak ılınmasını sağlayın. Eriklerin yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Tatlıya ilave ederek, karıştırın. Kalen erikleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Cam kasenin çini streç filmle kaplayın. Erikleri kaseye yerleştirip, kaşık kaşık muhallebiden koyun. Buzdolabında 1 gece dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri