Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yalancı keşkül
Yalancı keşkül
Pratik Yalancı keşkül Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
üzerine: toz antepfıstığı
meyve şekerlemesi

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip, ocağın altını kapatın. Yalancı keşkülü kuplara paylaştırın ve soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Toz antepfıstığı ve meyve şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Fatos Yağcı'nın tarifi


Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri