Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pekmezli Muhallebi
Pekmezli Muhallebi
Pratik Pekmezli Muhallebi Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı pirine unu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi
 
Hazırlanışı:
Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.


Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri