Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pekmezli Muhallebi
Pekmezli Muhallebi
Pratik Pekmezli Muhallebi Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı pirine unu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi
 
Hazırlanışı:
Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.


Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri