Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyve soslu haytayla
Meyve soslu haytayla
Pratik Meyve soslu haytayla Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 litre süt
5.5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
ayrıca 1 su bardağı pudra şekeri
şurubu için: 1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır. Adana’da bici bici, Urfa’da fazıla olarak bilinir. Mutlaka şurupla birlikte servise sunulur.
Haytalayı yapmak için, süt, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Kenar uzunluğu yaklaşık 25 santim olan kare bir cam kabın içini suyla ıslatın. Pişirdiğiniz haytalyayı  kaba boşaltın. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltip üzerine pudra şekerlerini serpin ve buzdolabında en az 1 gece bekletin. Diğer taraftan, vişne suyunu derin, geniş bir kaseye koyun., tozşekeri ekleyin. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla sürekli karıştırarak şekeri eritin. Buzdolabında iyice donan haytayla muhallebiyi çıkarın. Üzerine soğuk şurubu gezdirin. İsterseniz dilimleyerek ya da kaşıkla servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine badem, çilek, üzüm gibi taze meyvelerden de dilimleyip süsleyebilirsiniz.


Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri