Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Limonlu Puding
Limonlu Puding
Pratik Limonlu Puding Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
175 ml süt
25 gr tereyağı, erimiş
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
Pudra şekeri, üzerine serpmek için
Krema (tercihen krem şantiyi),servis için
 
Hazırlanışı:
Fırını 170 C ısıtın.
Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.
Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin.
Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün.
Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın.
HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde


Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri