Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Krem Karamel
Krem Karamel
Pratik Krem Karamel Tarifi

Malzemeler:  (6 Kişilik)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Vanilya
1/2 lt Süt (2 su bardağı)
2 Adet Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Tuz
 
Hazırlanışı:
Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.
Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.


Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Oktay Usta'nın tarifi

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri