Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keşkül
Keşkül
Pratik Keşkül Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı mısın nişastası
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
yarım su bardağı badem

Hazırlanışı: Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin. Üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak, kaynayan süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine, kavrulup kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri koyun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı servis kaselerine doldurun. Ilındıktan sonra, buzdolabında bir süre bekletin. Soğuk servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz üzerine dövülmüş badem ya da fındık serpebilirsiniz.


Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri