Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kazandibi
Kazandibi
Pratik Kazandibi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
7 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
birbuçuk su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kepçe su

Hazırlanışı: Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Un, nişasta ve pirinç ununu da ayrı bir kapta karıştırın. Kaynayan sütten bir kepçe alıp, bu karışıma ekleyin. 1 kepçe suyu ilave edin. Daha sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Muhallebi koyu kıvam alınca, ocaktan alın. Sıcakken yayvan bir tepsiye döküp, ocağın üstüne alın. Kuvvetli ateşte, tepsiyi sürekli çevirerek pişirin. Dibi hafifçe tutan tepsiyi ocaktan alıp, kenarda 3-4 saat soğutun. Kare biçiminde kesip, kızaran tarafları üste gelecek şekilde servis yapın.


Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Bayram için muhteşem bir tatlı

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri