Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı muhallebi
Kayısılı muhallebi
Pratik Kayısılı muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
kayısılı karamel için: 19-12 adet kayısı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı ceviz
1 kahve fincanı kuru üzüm
servis için: dondurma

Hazırlanışı: Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın. Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları tozşekerle pişirin. Tarçın, ceviz, kuru üzümü ilave ederek karıştırın. 1-2 çorba kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.


Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri