Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karamelli hülyalı muhallebi
Karamelli hülyalı muhallebi
Pratik Karamelli hülyalı muhallebi Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 adet yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı (veya bitkisel margarin)
1 paket vanilya
10-12 adet kuru kayısı
3-4 adet incir
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
karamel için: 1 çay bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin. Karışımı kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, tozşekeri büyük bir çelik cezveye aktarıp kısık ateşte, sık sık karıştırarak eritin. Şeker tamamen eriyince sulanacak, daha sonra da rengi koyulaşıp, kahverengi olacaktır. Gözünü şekerden ayırmadan bu noktayı yakalamanız gerekir. Karamelleşen ağdalaşan şekeri hemen ocaktan alın ve sıcak haldeki muhallebinin içine aktarıp hızla karıştırın. Son olarak, yağı ve vanilyayı ilave edip mikserin yüksek devriyle karamelli muhallebiyi 2-3 dakika çırpın. Keskin bir bıçakla kuru meyveleri tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Orta boy bir borcamın ya da porselen bir servis tabağının altına kuru meyvelerle çekilmiş cevizi yayın. Üzerine karamelli muhallebiyi kaşıkla yerleştirin. Üzerini kağıdın tersini suyla ıslatarak düzeltin. Buzdolabında iyice soğutup servise alın. 


Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın.

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri