Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karamelli hülyalı muhallebi
Karamelli hülyalı muhallebi
Pratik Karamelli hülyalı muhallebi Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 adet yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı (veya bitkisel margarin)
1 paket vanilya
10-12 adet kuru kayısı
3-4 adet incir
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
karamel için: 1 çay bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin. Karışımı kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, tozşekeri büyük bir çelik cezveye aktarıp kısık ateşte, sık sık karıştırarak eritin. Şeker tamamen eriyince sulanacak, daha sonra da rengi koyulaşıp, kahverengi olacaktır. Gözünü şekerden ayırmadan bu noktayı yakalamanız gerekir. Karamelleşen ağdalaşan şekeri hemen ocaktan alın ve sıcak haldeki muhallebinin içine aktarıp hızla karıştırın. Son olarak, yağı ve vanilyayı ilave edip mikserin yüksek devriyle karamelli muhallebiyi 2-3 dakika çırpın. Keskin bir bıçakla kuru meyveleri tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Orta boy bir borcamın ya da porselen bir servis tabağının altına kuru meyvelerle çekilmiş cevizi yayın. Üzerine karamelli muhallebiyi kaşıkla yerleştirin. Üzerini kağıdın tersini suyla ıslatarak düzeltin. Buzdolabında iyice soğutup servise alın. 


Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri