Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Pratik Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması Tarifi

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Malzemeler:
500 gr Hindistan cevizi kreması
4 adet kakule
45 gr toz şeker
20 gr doğranmış beyaz badem

Hazırlanışı: Hindistan cevizi kreması ve kakule bir tencereye konduktan sonra kaynama derecesine gelene kadar pişirilir. Sonra kremanın içinde kakuleler konur, krema süzülüp bir kenara ayrılır. Süzülen kremanın içine toz şeker ve kırılmış beyaz badem eklenip ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuyan krema bardaklara yarısına gelecek şekilde doldurulur. Bardaklar dipfrize atılıp 5 saat süre ile dondurulur. Donmuş krema tabağa alınıp üzerine dekor amaçlı nane yerleştirilir. Kenarlarına çikolata sos ve haşlanmış kakuleler serpiştirilir.


Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri