Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Pratik Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması Tarifi

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Malzemeler:
500 gr Hindistan cevizi kreması
4 adet kakule
45 gr toz şeker
20 gr doğranmış beyaz badem

Hazırlanışı: Hindistan cevizi kreması ve kakule bir tencereye konduktan sonra kaynama derecesine gelene kadar pişirilir. Sonra kremanın içinde kakuleler konur, krema süzülüp bir kenara ayrılır. Süzülen kremanın içine toz şeker ve kırılmış beyaz badem eklenip ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuyan krema bardaklara yarısına gelecek şekilde doldurulur. Bardaklar dipfrize atılıp 5 saat süre ile dondurulur. Donmuş krema tabağa alınıp üzerine dekor amaçlı nane yerleştirilir. Kenarlarına çikolata sos ve haşlanmış kakuleler serpiştirilir.


Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri