Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması
Pratik Kakule Aromalı Hindistan Cevizi Kreması Tarifi

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Malzemeler:
500 gr Hindistan cevizi kreması
4 adet kakule
45 gr toz şeker
20 gr doğranmış beyaz badem

Hazırlanışı: Hindistan cevizi kreması ve kakule bir tencereye konduktan sonra kaynama derecesine gelene kadar pişirilir. Sonra kremanın içinde kakuleler konur, krema süzülüp bir kenara ayrılır. Süzülen kremanın içine toz şeker ve kırılmış beyaz badem eklenip ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuyan krema bardaklara yarısına gelecek şekilde doldurulur. Bardaklar dipfrize atılıp 5 saat süre ile dondurulur. Donmuş krema tabağa alınıp üzerine dekor amaçlı nane yerleştirilir. Kenarlarına çikolata sos ve haşlanmış kakuleler serpiştirilir.


Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri