Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güllaç
Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Malzemeler: (5 kişilik)
1 kg süt
125 gr şeker
yarım çay bardağı gül suyu
1 paket hazır güllaç
250 gr kavrulmuş ceviz
dekor için: toz fıstık, çilek veya nar taneleri

Hazırlanışı: Süt ile şeker kaynatılarak gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları kaynatılmış süte batırılıp tepsiye dizilir. Dizilen güllaçların üzerine yarım kepçe süt dökülür. Tepsinin yarısına kadar bu işlem tekrarlanır. Yarısına gelindiğinde güllaçların üzerine ceviz serpilir. Güllaç yaprakları aynı şekilde dizilir. Son olarak birkaç kepçe daha süt dökülerek buzdolabına soğumaya bırakılır. İsteğe göre toz fıstık, çilek veya nar taneleri ile süslenir.


Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri