Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güllaç
Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi

Malzemeler: (4-6 Kişilik)
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 paket güllaç
250 gram dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu
 
Hazırlanışı:
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri