Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güllaç Pişekar
Güllaç Pişekar
Pratik Güllaç Pişekar Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
4 adet güllaç yaprağı
1 litre süt (yaklaşık 5,5 su bardağı)
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi (fındık için de kullanılabilir)
üzeri için: 1 adet nar
1 çay bardağı ceviz ya da fındık içi

Hazırlanışı: Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır. Ilınan süt geniş ve kenarları yüksek bir kaba aktarılır. Güllaç yapraklarının her biri dört eşit parçaya bölündükten sonra parçaların her biri ılık sütün içine daldırılıp on saniye kadar bekletildikten hemen sonra çıkarılır. Diğer taraftan, 20-25 santim çapında yuvarlak, dikdörtgen ya da kare şeklinde kenarları yüksek servis tabağı alınır. Islatılmış güllaç yaprakları bu tabağa üst üste yerleştirilir. Aralarına ceviz serpiştirilerek bu dizim işi tamamlanır. Üzerine kalan süt gezdirilir. Yaklaşık 10 dakika güllaç yapraklarının sütü çekmesi için beklenir.
Servise sunmadan önce, yarım su bardağı kadar daha soğuk süt güllacın üzerine gezdirilir. Nar tanesi, fındık, ceviz ya da fıstık içiyle süslenir, servise sunulmadan hemen önce üzerine aktarılan soğuk sütle rengi iyice beyazlaşan güllaç servise sunulur
Not: İstenirse güllaç yapraklarının uzun kenarına birer tatlı kaşığı kadar taze kaymak ve iki tatlı kaşığı ceviz içi koyulup sigara böreği ya da gül böreği gibi sarılarak kenarları yüksek bir servis tabağına yan yana yerleştirilir.


Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri