Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Crema Catalana
Crema Catalana
Pratik Crema Catalana Tarifi

Malzemeler:
200 mililitre süt
¼ adet limon kabuğu rendesi
1 adet tarçın çubuğu rendesi
2 adet yumurtanın sarısı
120 gram toz şeker
3 gram nişasta

Hazırlanışı:
Derin bir tencere içerisinde süt ,limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu kaynatılır daha sonra ayrı bir yerde yumurta sarısı , toz şeker ve nişasta karıştırılır içerisine  kaynayan sütten bir miktar alınarak  iyice karıştırılır ve kaynayan süte ilave edilir koyulaşana kadar karıştırılır ve içerisindeki tarçın çubuğu alınır bir kup bardağına alınır soğutulur daha sonra bardağın kenarı kahverengi toz şeker ile pudingin üzeride isteğe bağlı olarak kurabiye veya meyve ile süslenir ve servis yapılır
Afiyet Olsun


Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri