Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek toplu muhallebi
Çilek toplu muhallebi
Pratik Çilek toplu muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg çilek
3 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
çok az margarin

Hazırlanışı: Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun. Süt, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin. Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı tozşekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.


Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri