Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek toplu muhallebi
Çilek toplu muhallebi
Pratik Çilek toplu muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg çilek
3 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
çok az margarin

Hazırlanışı: Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun. Süt, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin. Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı tozşekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.


Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri