Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek toplu muhallebi
Çilek toplu muhallebi
Pratik Çilek toplu muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg çilek
3 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
çok az margarin

Hazırlanışı: Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun. Süt, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin. Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı tozşekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.


Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri