Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı Sufle
Çikolatalı Sufle
Pratik Çikolatalı Sufle Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket siyah çikolata
Bir tutam tuz ve vanilya
Bir miktar pudra şekeri
 
Hazırlanışı:
Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin. Sararana de kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, un vanilyayı, kakaoyu ve rendelenin çikolatayı da tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamur karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin.
Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın.


Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri