Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişne reçeli
Vişne reçeli
Pratik Vişne reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram vişne
1.5 kilogram tozşeker
1 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra reçeli ateşten alıp toz şekeri bünyesine iyice alması için 4-5 saat bekletin. Daha sonra tekrar kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Reçeli ateşten almadan 4-5 dakika önce limon suyunu ilave edin.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 
 


Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri