Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal kabuğu reçeli
Portakal kabuğu reçeli
Pratik Portakal kabuğu reçeli Tarifi

Malzemeler:
2 kilogram kabuklu portakal
2 kilogram toz şeker
1 adet limon

Hazırlanışı:
Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın. Büyük bir tencerede bol su ile kabuklar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika haşlayın ve süzün. Daha sonra tencereye soğuk su doldurun ve kabukları bu suda bir gece bekletin. Diğer tarafta kabuklarını soymuş olduğunuz portakal içlerini keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde doğrayın ve zarlarını mümkün olduğu kadar ayıklayın. Bir kap içine bir kat portakal, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirin ve dinlenmeye bırakın. Ertesi gün portakal kabuklarının suyunu dökün ve iyice süzün. Portakal içlerini kabuklara ilave edip hafif ateşte kaynatın. Kıvamı gelince bir adet limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Çocuklar için bol vitaminli, vitamin değeri çok yüksek bir çorba tarifi. Serimaris Geredeli'nin tarifini mutlaka deneyin.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri