Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal kabuğu reçeli
Portakal kabuğu reçeli
Pratik Portakal kabuğu reçeli Tarifi

Malzemeler:
2 kilogram kabuklu portakal
2 kilogram toz şeker
1 adet limon

Hazırlanışı:
Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın. Büyük bir tencerede bol su ile kabuklar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika haşlayın ve süzün. Daha sonra tencereye soğuk su doldurun ve kabukları bu suda bir gece bekletin. Diğer tarafta kabuklarını soymuş olduğunuz portakal içlerini keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde doğrayın ve zarlarını mümkün olduğu kadar ayıklayın. Bir kap içine bir kat portakal, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirin ve dinlenmeye bırakın. Ertesi gün portakal kabuklarının suyunu dökün ve iyice süzün. Portakal içlerini kabuklara ilave edip hafif ateşte kaynatın. Kıvamı gelince bir adet limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri