Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal kabuğu reçeli
Portakal kabuğu reçeli
Pratik Portakal kabuğu reçeli Tarifi

Malzemeler:
2 kilogram kabuklu portakal
2 kilogram toz şeker
1 adet limon

Hazırlanışı:
Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın. Büyük bir tencerede bol su ile kabuklar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika haşlayın ve süzün. Daha sonra tencereye soğuk su doldurun ve kabukları bu suda bir gece bekletin. Diğer tarafta kabuklarını soymuş olduğunuz portakal içlerini keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde doğrayın ve zarlarını mümkün olduğu kadar ayıklayın. Bir kap içine bir kat portakal, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirin ve dinlenmeye bırakın. Ertesi gün portakal kabuklarının suyunu dökün ve iyice süzün. Portakal içlerini kabuklara ilave edip hafif ateşte kaynatın. Kıvamı gelince bir adet limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri