Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lavantalı çilek reçeli
Lavantalı çilek reçeli
Pratik Lavantalı çilek reçeli Tarifi

Malzemeler:
500 gr. çilek
500 gr. reçel yap
1 paket limon aromalı sos
500 ml. elma suyu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği
1 yaprak jelatin
1 limonun suyu

Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın. Elma suyunu ve lavanta çiçeklerini çileklere ekleyin. Jelatinin suyunu sıkıp malzemelere ilave edin. Orta ateşte, devamlı karıştırarak fokurtadarak kaynatın. Hemen kavanozlara doldurup, üstüne kapaklarını koyun. 1 dakika bekletip kapaklarını iyice kapatın. Kavanozları ters çevirip, 15 dakika bekletin. Tekrar çevirip, soğumaya bırakın. Karanlık ve serin bir yerde 2 ay saklayabilirsiniz.

Not: Lezzetli bir reçel için şeker ve meyvelerin ölçüsünü iyi ayarlamalısınız. Yanlış ölçü tadının bozulmasına ve şekerlenmesine neden olur.  

Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 
 


Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri