Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lavantalı çilek reçeli
Lavantalı çilek reçeli
Pratik Lavantalı çilek reçeli Tarifi

Malzemeler:
500 gr. çilek
500 gr. reçel yap
1 paket limon aromalı sos
500 ml. elma suyu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği
1 yaprak jelatin
1 limonun suyu

Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın. Elma suyunu ve lavanta çiçeklerini çileklere ekleyin. Jelatinin suyunu sıkıp malzemelere ilave edin. Orta ateşte, devamlı karıştırarak fokurtadarak kaynatın. Hemen kavanozlara doldurup, üstüne kapaklarını koyun. 1 dakika bekletip kapaklarını iyice kapatın. Kavanozları ters çevirip, 15 dakika bekletin. Tekrar çevirip, soğumaya bırakın. Karanlık ve serin bir yerde 2 ay saklayabilirsiniz.

Not: Lezzetli bir reçel için şeker ve meyvelerin ölçüsünü iyi ayarlamalısınız. Yanlış ölçü tadının bozulmasına ve şekerlenmesine neden olur.  

Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 
 


Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Osman Salkım'ın tarifi

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri