Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuşburnu marmeladı
Kuşburnu marmeladı
Pratik Kuşburnu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
5 kilogram kuşburnu
1.5 kilogram tozşeker
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kolay geçmesi için üzerine yavaş yavaş 7 su bardağı ılık su dökün. Kuşburnu püresini bir kez de ince elekten geçirin. Daha sonra derin bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten almadan 15-20 dakika önce şekeri katın ve karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra kavanozlara koyun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri