Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuşburnu marmeladı
Kuşburnu marmeladı
Pratik Kuşburnu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
5 kilogram kuşburnu
1.5 kilogram tozşeker
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kolay geçmesi için üzerine yavaş yavaş 7 su bardağı ılık su dökün. Kuşburnu püresini bir kez de ince elekten geçirin. Daha sonra derin bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten almadan 15-20 dakika önce şekeri katın ve karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra kavanozlara koyun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri