Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuşburnu marmeladı
Kuşburnu marmeladı
Pratik Kuşburnu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
5 kilogram kuşburnu
1.5 kilogram tozşeker
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kolay geçmesi için üzerine yavaş yavaş 7 su bardağı ılık su dökün. Kuşburnu püresini bir kez de ince elekten geçirin. Daha sonra derin bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten almadan 15-20 dakika önce şekeri katın ve karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra kavanozlara koyun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri