Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı marmeladı
Kayısı marmeladı
Pratik Kayısı marmeladı Tarifi

Malzemeler:
3.5 kilogram olgun kayısı
6 yemek kaşığı limon suyu
100 gram şeker
800 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın. İki çekirdeğin kabuğunu kırıp içini bir kenarda saklayın. Kayısıları küçük parçalara bölün ve ayırdığınız çekirdekler, limon suyu ve şeker ile birlikte üstü kapalı olarak en az 5 saat, mümkünse bir gece boyunca dinlendirin.

Çekirdekleri içinden çıkarıp 150 ml. su ilave edin. Kısık ateşte yavaşça kaynamaya bırakın. Soğuttuktan sonra püre haline getirin. İnce bir süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın.

Reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Karışımı bir taşım kaynatın. Devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Üzerinde biriken köpüğü sık sık alın. Hemen sterilize edilmiş kavanozlara boşaltın, kapağını sıkıca kapatıp tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edip tamamen soğumaya bırakın.

Not: Çeşitli markaların özellikle reçel yapımında kullanmak üzere toz halinde ürettikleri reçel şekerini marketlerde bulabilirsiniz. 

Kaynak: Mutfak Rehberi
 


Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri