Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kızılcık marmeladı
Kızılcık marmeladı
Pratik Kızılcık marmeladı Tarifi

Malzemeler:
1.250 kilogram olgun kızılcık
1 kilogram tozşeker
100 kilogram glikoz
5 gram pektin
1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı: Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin. Kevgirden geçirdiğiniz kızılcıkları şekerin içine ekleyin ve kaynatın. Kaynayan reçele glikoz ve pektini ilave edip koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu katın. Bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğumasını beklemeden ılık ılık kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri