Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kızılcık marmeladı
Kızılcık marmeladı
Pratik Kızılcık marmeladı Tarifi

Malzemeler:
1.250 kilogram olgun kızılcık
1 kilogram tozşeker
100 kilogram glikoz
5 gram pektin
1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı: Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin. Kevgirden geçirdiğiniz kızılcıkları şekerin içine ekleyin ve kaynatın. Kaynayan reçele glikoz ve pektini ilave edip koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu katın. Bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğumasını beklemeden ılık ılık kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri