Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kızılcık marmeladı
Kızılcık marmeladı
Pratik Kızılcık marmeladı Tarifi

Malzemeler:
1.250 kilogram olgun kızılcık
1 kilogram tozşeker
100 kilogram glikoz
5 gram pektin
1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı: Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin. Kevgirden geçirdiğiniz kızılcıkları şekerin içine ekleyin ve kaynatın. Kaynayan reçele glikoz ve pektini ilave edip koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu katın. Bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğumasını beklemeden ılık ılık kavanozlara doldurun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri