Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Frenk üzümü marmeladı
Frenk üzümü marmeladı
Pratik Frenk üzümü marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram siyah frenk üzümü
850 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. 1 dakika köpük köpük oluncaya kadar pişirin.

Ateşten alıp 1 saat dinlendirin. Meyveleri sularıyla birlikte ince bir süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın. Bu sırada meyvelerin üstüne kaşıkla iyice bastırarak ezin. Elde ettiğiniz meyve püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. 3 dakika köpük köpük oluncaya kadar kaynamaya bırakın. Bu sırada üstte biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp atın. Sıcak reçeli hemen sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. 2 dakika beklettikten sonra tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin ve tamamen soğumaya bırakın.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri