Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Frenk üzümü marmeladı
Frenk üzümü marmeladı
Pratik Frenk üzümü marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram siyah frenk üzümü
850 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. 1 dakika köpük köpük oluncaya kadar pişirin.

Ateşten alıp 1 saat dinlendirin. Meyveleri sularıyla birlikte ince bir süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın. Bu sırada meyvelerin üstüne kaşıkla iyice bastırarak ezin. Elde ettiğiniz meyve püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. 3 dakika köpük köpük oluncaya kadar kaynamaya bırakın. Bu sırada üstte biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp atın. Sıcak reçeli hemen sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. 2 dakika beklettikten sonra tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin ve tamamen soğumaya bırakın.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri