Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Frambuaz marmeladı
Frambuaz marmeladı
Pratik Frambuaz marmeladı Tarifi

Malzemeler:
500 gram dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal likörü
1 paket portakal şekerlemesi
500 gram jöleli şeker

Hazırlanışı:

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi portakal şekerlemesi ve jöleli şeker ile iyice karıştırın. Daha sonra karışımı 30 dakika boyunca mikser ile mikserin en yüksek devrinde çırpın. Hazırlamış olduğunuz frambuaz marmeladını hemen temiz kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın.
 
Not: Soğuk olarak hazırlayacağınız reçel veya marmeladları hemen kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz. Böylece uzun süre kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Soğuk reçelin sırrı Kaynatmadan hazırlayacağınız bu marmeladta kullanacağınız bütün kap ve gereçlerin tamamiyle yağdan arındırılmış olmaları gerekir. Aksi halde marmelad katılaşmaz.  

Kaynak: Mutfak Rehberi


Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri