Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı portakal jölesi
Elmalı portakal jölesi
Pratik Elmalı portakal jölesi Tarifi

Malzemeler:
200 gram portakal
10 gram zencefil
400 gram tozşeker
1 paket portakal jölesi
750 ml. elma suyu
4 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin. 2 yemek kaşığı toz şeker ve portakal jölesini karıştırın. Elma suyu, soyulmuş ve ince ince kıyılmış zencefil ve limon suyu ile birlikte kaynatın. Kalan şekeri ilave edip 3 dk sonra ateşten alın. Karışımı kavanozlara doldurun. Kavonozların kapaklarını kapatıp baş aşağı çevirin ve 45 dk bekletin.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 


Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri