Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı portakal jölesi
Elmalı portakal jölesi
Pratik Elmalı portakal jölesi Tarifi

Malzemeler:
200 gram portakal
10 gram zencefil
400 gram tozşeker
1 paket portakal jölesi
750 ml. elma suyu
4 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin. 2 yemek kaşığı toz şeker ve portakal jölesini karıştırın. Elma suyu, soyulmuş ve ince ince kıyılmış zencefil ve limon suyu ile birlikte kaynatın. Kalan şekeri ilave edip 3 dk sonra ateşten alın. Karışımı kavanozlara doldurun. Kavonozların kapaklarını kapatıp baş aşağı çevirin ve 45 dk bekletin.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 


Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri