Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı portakal jölesi
Elmalı portakal jölesi
Pratik Elmalı portakal jölesi Tarifi

Malzemeler:
200 gram portakal
10 gram zencefil
400 gram tozşeker
1 paket portakal jölesi
750 ml. elma suyu
4 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin. 2 yemek kaşığı toz şeker ve portakal jölesini karıştırın. Elma suyu, soyulmuş ve ince ince kıyılmış zencefil ve limon suyu ile birlikte kaynatın. Kalan şekeri ilave edip 3 dk sonra ateşten alın. Karışımı kavanozlara doldurun. Kavonozların kapaklarını kapatıp baş aşağı çevirin ve 45 dk bekletin.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 


Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri