Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva reçeli
Ayva reçeli
Pratik Ayva reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram ayva
1.5 kilogram tozşeker
2 adet limon

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Meyvaları süzüp üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Daha sonra şekeri katıp kıvamını alıncaya kadar kaynatın.

Ateşten almadan 4-5 dakika önce kalan limonun suyunu ilave edin.
 
NOT: Ayva reçelinde renk çok önemlidir. Koyu renkli reçeli tercih ediyorsanız ya kısık ateşte, ya da 5-6 adet ayva çekirdeği ekleyerek kaynatın. Açık renk ayva reçeli için ise yüksek ateş kullanın.


Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri