Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva reçeli
Ayva reçeli
Pratik Ayva reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram ayva
1.5 kilogram tozşeker
2 adet limon

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Meyvaları süzüp üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Daha sonra şekeri katıp kıvamını alıncaya kadar kaynatın.

Ateşten almadan 4-5 dakika önce kalan limonun suyunu ilave edin.
 
NOT: Ayva reçelinde renk çok önemlidir. Koyu renkli reçeli tercih ediyorsanız ya kısık ateşte, ya da 5-6 adet ayva çekirdeği ekleyerek kaynatın. Açık renk ayva reçeli için ise yüksek ateş kullanın.


Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri