Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva reçeli
Ayva reçeli
Pratik Ayva reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram ayva
1.5 kilogram tozşeker
2 adet limon

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Meyvaları süzüp üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Daha sonra şekeri katıp kıvamını alıncaya kadar kaynatın.

Ateşten almadan 4-5 dakika önce kalan limonun suyunu ilave edin.
 
NOT: Ayva reçelinde renk çok önemlidir. Koyu renkli reçeli tercih ediyorsanız ya kısık ateşte, ya da 5-6 adet ayva çekirdeği ekleyerek kaynatın. Açık renk ayva reçeli için ise yüksek ateş kullanın.


Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri