Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ahududu marmeladı
Ahududu marmeladı
Pratik Ahududu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram ahududu
750 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşten alıp 1 saat kadar dinlendirin. Üzerine tülbent serilmiş bir süzgeçten ahududuyu geçirin.

Ahududu püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak 3 dakika kaynatın. Bu sırada çıkan köpükleri kevgirle alıp atın. Reçeli hemen cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatıp tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin. Tamamen soğumaya bırakın.
 
mutfakrehberi.com.tr


Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri