Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ahududu marmeladı
Ahududu marmeladı
Pratik Ahududu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram ahududu
750 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşten alıp 1 saat kadar dinlendirin. Üzerine tülbent serilmiş bir süzgeçten ahududuyu geçirin.

Ahududu püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak 3 dakika kaynatın. Bu sırada çıkan köpükleri kevgirle alıp atın. Reçeli hemen cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatıp tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin. Tamamen soğumaya bırakın.
 
mutfakrehberi.com.tr


Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri