Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ahududu marmeladı
Ahududu marmeladı
Pratik Ahududu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram ahududu
750 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşten alıp 1 saat kadar dinlendirin. Üzerine tülbent serilmiş bir süzgeçten ahududuyu geçirin.

Ahududu püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak 3 dakika kaynatın. Bu sırada çıkan köpükleri kevgirle alıp atın. Reçeli hemen cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatıp tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin. Tamamen soğumaya bırakın.
 
mutfakrehberi.com.tr


Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri