Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek reçeli
Çilek reçeli
Pratik Çilek reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram çilek
1 kilogram toz şeker
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın. Daha sonra büyük bir tencerenin içine bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere kat kat döşeyin. Oda sıcaklığında bir gece bekletin. Ertesi gün çilekleri kısık ateşte, taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın. Delikli bir kepçe yardımı ile taneleri başka bir kaba alın. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Şurup kıvama gelince çilek tanelerini tekrar içine boşaltın ve 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım kaynatın. Delikli kepçe yardımıyla oluşan köpükleri aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanozlara alın.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi
 


Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri