Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek marmeladı
Çilek marmeladı
Pratik Çilek marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram çilek
40 gram şeker
500 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Kısık ateşte yavaş yavaş ısıtarak bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve 1 saat dinlendirin. Pişirdiğiniz çilekleri suyuyla birlikte üzerine tülbent serilmiş bir süzgeçten geçirin. Tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak çileklerin mümkün olduğu kadar fazla kısmını süzgeçten geçirin.

Çilek püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Devamlı karıştırarak orta ateşte bir taşım kaynatın. Karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha pişirin. Bu sırada üstte biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp atın.

Reçeli sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. 2 dakika sonra tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edip tamamen soğumaya bırakın.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri