Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu karnıyarık
Tavuklu karnıyarık
Pratik Tavuklu karnıyarık Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
8 adet orta boy patlıcan
1 adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Kızartmak için: sıvıyağ
Üzeri için: 1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
4 adet sivri biber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup sıvıyağda kızarttıktan sonra kenara alın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğan ve sivri biberi birlikte sote edin. Üzerine küçük küplen halinde doğranmış tavuğu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Patlıcanları bir fırın tepsisine alın. Ortalarını açıp tavuklu harcı paylaştırın. Salçayı suda açıp karnıyarıkların üzerine gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri