Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli tavuk
Sebzeli tavuk
Pratik Sebzeli tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet tavuk göğsü (200 gram)
yarım çay bardağı su + 1 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve kabak
5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarımsak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri