Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli tavuk
Sebzeli tavuk
Pratik Sebzeli tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet tavuk göğsü (200 gram)
yarım çay bardağı su + 1 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve kabak
5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarımsak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri