Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı elma tatlısı
Safranlı elma tatlısı
Pratik Safranlı elma tatlısı Tarifi

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Malzemeler :
1 adet  yeşil elma
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tel safran
3 adet karanfil
1 adet yıldız anason
1 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı şeker
1 dondurma kaşığı sakızlı kaymak dondurma

Hazırlanışı: Elmaların kabuğu soyulur ve çekirdeği çıkartılır, bunu yaparken elmanın bütün kalmasına dikkat edilir. Tenecerenin içine dondurma hariç tüm malzemeler konulur 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan bu şerbetin içerisine elma liave edilir, yumuşayıncaya kadar dağılmaması sağlanarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra soğuk bir yere konulup, soğumaya bırakılır. Elma, tabağa yerleştirilip üzerine dondurma, biraz şerbet ve nane yaprağı ilave edilerek servise sunulur.


Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri