Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sıcak çikolatalı kek
Sıcak çikolatalı kek
Pratik Sıcak çikolatalı kek Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Malzemeler: 10 kişilik
475 gr bitter çikolata
475 gr tereyağı
250 gr toz şeker
150 gr un
10 adet yumurta sarısı
10 adet bütün yumurta

Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü ocakta eritin. Yumurta ve yumurta sarısını ayrı bir kaba ayırın ve tel ile çırpın. Yumurtaya toz şekeri ilave edip karıştırın. Bu karışıma eriyen çikolata ve tareyağını ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra unu ilave edin. Hazırladığımız karışımı 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 derecede 8 dakika pişirin.

Şefin tavsiyesi: Bu keki  siyah çikolata yerine beyaz sütlü çikolatayla da yapabiliriz.


Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri