Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Reyhan soslu patlıcan
Reyhan soslu patlıcan
Pratik Reyhan soslu patlıcan Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
5 adet orta boy patlıcan
350 gram kaşar peyniri
3-4 adet domates
5 dal reyhan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın. Kaşar peynirini rendeleyip kenara alın. Bir fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Yeniden bir sıra patlıcan dizin. Üste rendelenmiş kaşar peyniri gelecek şekilde, malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş domates döküp sıvıyağ gezdirin. İnce kıyılmış reyhan serpin. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis yapın.

Aşçının notu: Yemeği önceden tepsiye hazırlayıp akşam pişirebilirsiniz.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri