Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Reyhan soslu patlıcan
Reyhan soslu patlıcan
Pratik Reyhan soslu patlıcan Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
5 adet orta boy patlıcan
350 gram kaşar peyniri
3-4 adet domates
5 dal reyhan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın. Kaşar peynirini rendeleyip kenara alın. Bir fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Yeniden bir sıra patlıcan dizin. Üste rendelenmiş kaşar peyniri gelecek şekilde, malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş domates döküp sıvıyağ gezdirin. İnce kıyılmış reyhan serpin. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis yapın.

Aşçının notu: Yemeği önceden tepsiye hazırlayıp akşam pişirebilirsiniz.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri