Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli börek
Peynirli börek
Pratik Peynirli börek Tarifi

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Malzemeler: 25-30 adet
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gram eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
üç buçuk su bardağı un
içi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzerine: çörekotu

Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kasede yoğurt, eritilmiş margarin ve yumurta akını karıştırın. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı, unlanmış zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra 9x9 cm’lik kare parçalar halinde kesin. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servis yapın.


Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri