Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı ve lahana sarma
Pazı ve lahana sarma
Pratik Pazı ve lahana sarma Tarifi

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler: (4 kişilik)
8 adet lahana yaprağı (haşlanmış)
8 adet pazı yaprağı (haşlanmış)
50 gr pirinç
100 gr kuzu döş kıyma
1 adet havuç, pırasa
1 adet dolmalık biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
5 adet tane karabiber
yarım çorba kaşığı salça
yarım çorba kaşığı un
3 bardak su, 1 diş sarımsak

İçin hazırlanışı: Soğanı çok ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip karıştırın. 

Sosun hazırlanışı: Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun. Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.

Önceden haşlamış olduğunuz lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.


Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri