Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates hamurlu mercimek
Patates hamurlu mercimek
Pratik Patates hamurlu mercimek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Patates hamuru için:
1 adet patates
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

Mercimek için:
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 diş ince kıyılmış sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Hazırlanışı: Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp, bir parmak kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra ruloları bıçakla yarım cm kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Bir tencerede tuzsuz su kaynatıp hamurları içine atın. Yukarı çıktıklarında delikli kepçeyle tencereden alın. Mercimeği geceden ıslatıp, suyunu süzün. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarımsak ve baharatı ilave edip 15 dakika pişirin. Hazırladığınız patatesli hamurları tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri